Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Şükrü AYYILDIZ, Muğla İl Ticaret Müdürümüz Sayın Mehmet DEMİRTAŞ, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Mustafa ERCAN, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sayın Azim ÇETİN ile birlikte, 16 – 22 Eylül tarihleri arasında ülke genelinde kutlanacak olan 32. Ahilik Kültür Haftası ve Esnaf Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Saat 09:30 da Cumhuriyet Anıtına Çelenk koydular ve ardından Muğla Vali Yardımcımız Sayın Turgut ÇELENKOĞLU’nu, Sayın Valimiz Esengül CİVELEK hanımefendiyi ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman GÜRÜN’ü makamlarında ayrı ayrı ziyaret ettiler.

16 – 22 Eylül 2019 tarihleri arasında kutlanmakta olan Ahilik Kültür Haftası ve Esnaf Bayramı etkinliği Saat 11:00 da Muğla İnsan Hakları Parkında düzenlenen törenle devam etti. Törene Muğla Valimiz Sayın Esengül CİVELEK, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman GÜRÜN, Vali Yardımcılarımız Sayın Fethi ÖZDEMİR, Sayın Turgut ÇELENKOĞLU, Sayın Ayhan YAZGAN, Muğla İl Emniyet Müdürümüz Sayın Hakan ÇETİNKAYA, Menteşe Kaymakamımız Sayın Caner YILDIZ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Ömer İLMAN, Bilim-Sanayi ve Teknoloji Müdürü Sayın Ahmet BAYRAMER, Menteşe Belediye Başkanımız Sayın Bahattin GÜMÜŞ, MHP İl Başkanı Sayın Mehmet KORKMAZ, Muğla İl Ticaret Müdürü Sayın Mehmet DEMİRTAŞ, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Şükrü AYYILDIZ, Başkan Vekilimiz Sayın Hüsamettin KARAŞAHİN, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sayın Azim ÇETİN, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Mustafa ERCAN, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerimiz, Oda Başkanlarımız, İl Müdürleri, Meslek Örgütlerinin Başkanları ve Temsilcileri, Muhtarlar, Çeşitli Daire Başkanları, çok sayıda Esnaf ve Sanatkarlarımız ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı bünyesinde yapılan ahilik haftası kutlamalarında Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanımız Şükrü Ayyıldız; “ Tarih alanlarında çıkışlarından bugüne dek varlıklarını sürdüren çok az ustanın biri ve en köklüsü olan Türkler bilim, edebiyat, sanat, ekonomi, sosyal ve askeri alanlarda örnek eserler bırakmışlardır. Ahi, kardeş, dost, yiğit anlamına gelmektedir. Ahilik hem sosyal hem de kültürel yapılara ait bir terim olarak birbirini seven, birbirine saygı duyan, yardım eden, yoksulu barındıran, kutsal çalışmayı bir ibadet sayan, din ve ahlak kurallarına sıkı sıkıya bağlı esnaf ve sanatkârların iş teşkilatı manası taşır. Ahlak ve sanatın konukseverliğin ve yardımseverliğin uyumlu bir bireyleri olarak bu birlik bugünkü esnaf ve sanatkârların oluşmasına sebep olmuştur. Eskiden dükkân açmadan önce kalfalık döneminde ustanın ricası alınır, ustadan müsaade alınır daha sonra iş yeri açılırdı ama günümüzün şartları bunu el vermiyor. Arasta bölgesinde kaybolmaya yüz tutmuş meslek dalları tekrar hayata geçirmek için devletin vermiş olduğu imkânları sunarak bazı meslekleri hayata geçirme kararı aldık. Tüm esnaf ve sanatkârlarımızın ahilik bayramı kutlu olsun.” Dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Gürün ve Muğla Valimiz Sayın Esengül Civelek; Günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmaların ardından, Muğla Valimiz Sayın Esengül CİVELEK Hanımefendi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman GÜRÜN ve Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Şükrü AYYILDIZ tarafından, 1987 yılından bu yana Demir Doğrama işletmecisi olarak Bodrum’da esnaflığını sürdüren Sayın Galip ÇIRAKOĞLU’na Yılın Ahisi ödülü takdim edilip Kaftan giydirildi.

Ardından Yılın kalfası berber Burak Aydoğdu ile yılın çırağı ise mobilya bölümünde okuyan Semih Soku’ya plaketleri takdim edildi. Üstün hizmette bulunan Esnaf ve Sanatkarlarımıza, geleceğin ustaları olacak kalfalarımıza ve çıraklarımıza Protokol tarafından plaketler takdim edildi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Meslek Okullarındaki öğrenciler tarafından Halk Oyunları gösterisi yapılıp, Günün anlam ve önemine ilişkin berberlik, kuaförlük, dokumacılık, terzilik, ayakkabıcılık mesleklerinde gösteriler gerçekleştirildi. Gösterilerin ardından protokol üyelerine ve tüm halka Ahilik Pilavı, Keşkek ve Ayran ikram edildi.