3.Ahilik Haftası Kültür Etkinliği kutlamaları 11-17 Ekim 2010 tarihleri arasında Muğla ilimizde de kutlandı.

Çok sayıda Esnaf ve Sanatkarların katıldığı törende Muğla ESOB Başkanı Şükrü AYYILDIZ, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Hilmi GİRESUN ve Sanayi Ticaret İl Müdürü Haydar ÖKTEN’den oluşan komitenin Şadırvan mevkiinden yürüyüşü ile başlayıp Muğla Valisi Sayın Fatih ŞAHİN’e ziyareti ile devam etti. Atatürk anıtı önünde yapılan çelenk törenine istinaden 1 dakikalık saygı duruşu bulunulup, akabinde İstiklal Marşı okundu.

Komitenin tören alanına yürüyüşü ile devam eden etkinlikte konuşan Muğla Valisi Sayın Fatih ŞAHİN Ahilik Kültürünü hakkında bilgi verdi.

Muğla ESOB Başkanı Sayın AYYILDIZ ise, “Ahilik kelime olarak kardeşlik, eli açık, konuksever ve yiğit anlamına gelmektedir, Bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz ahilik haftasının başta esnaf ve Sanatkarlarımız olmak üzere Muğlamıza ve ülkemize kutlu olsun” dedi.

Daha sonra Muğla Valisi Fatih ŞAHİN’in törende yılın ahisi olan Milas ilçesinden Marangoz Hüseyin AVCI’ya  cübbesini giydirmesi ve ahilik beratı vermesinin ardından, Protokol tarafından uzun yıllar hizmet sağlamış örnek ve en iyi esnaf ve sanatkarlara plaket verilmesi ile devam etti. Ahilik Haftası töreni Muğla Berberler ve Kuaförler Odasının gösterisinin ardından keşkek, pilavı ve ayran ikramı ile sona erdi