Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Kefaret Kredi Kooperatifi ve İl Ticaret Müdürlüğünün işbirliğinde bu yıl 6.sı düzenlenen kutlama; Akyol’da  toplanan tertip komitesi tarafından, mehter eşliğinde ahilik yürüyüşü ile başladı. Atatürk heykeline çelenk koyan komite üyeleri etkinliklerin devamı için İnsan Hakları Parkı’na yürüdü. Etkinliğe Vali

Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Ölmez, Ticaret İl Müdürü Mehmet Demirtaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, İl Emniyet Müdürü Akbal ve İş-Kur Müdürü İlyas Sarıyerli katıldı.

Törende konuşan Vali Güvençer, esnaflığın önemine dikkat çekerek, ”Aynı zamanda bu hafta esnaf bayramımız. Esnaf ve sanatkarlarımızın sadece ellerinin ve emeklerinin alın terlerinin değil onların sahip olduğu değerlerinin bir kez daha anıldığı haftanın içindeyiz. ben nasırlı ellerin, dumandan kömürden siyahlaşmış, gerçekten parlak alınların önünde tüm Türk milleti ve Muğla halkı adına saygıyla eğiliyorum” dedi.

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü AYYILDIZ konuşmasında 12.yüzyılda başlatılan Ahilik Kültürünün yaşatılması için Muğla da 6.sını düzenlediğimiz Ahilik Haftası kutlamalarına gösterilen ilgiden memnun olduğunu dile getirerek, Esnaf ve Sanatkarın silinmek üzere olduğuna dikkat çekerek, eskiyi yaşatmak adına altı yıldır Ahilik Haftası’nı kutladıklarını söyledi

Konuşmaların ardından Güvençer, yılın ahisi seçilen 39 yıldır oto tamirciliği yapan Ersan Özdemir’e kaftan giydirip plaket takdim etti. Protokol üyeleri yılın en iyi esnaflarına plaket verdi..Vatandaşlara geleneksel olarak ahilik pilavı, ayran ve keşkek ikram edildi. Akşamda Ahilik haftası kapsamında halk konseri düzenlendi.