Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Şükrü Ayyıldız, yapılması planlanan “130 yataklı Hastane projemiz hala bekliyor, inşallah yeni Sağlık Bakanımız bizi duyar ve önümüzü açar” diyerek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Birlik Başkanımız Şükrü Ayyıldız, Muğla’nın Ortaköy mevkisinde 14,5 dönüm arazide yapmayı planladıkları hastane projesini rafa kaldırmadıklarını, Projenin yaklaşık 4 yıldır Sağlık Bakanlığı’ndan onay beklediğini belirtti. “‘Vatandaşlarımız için çok faydalı olacak hastane projemizi hayata geçiremediğimiz için çok üzülüyoruz. Lütfen benim önümü kesmeyin. Benim önümü açarsanız 40 bin üyemin önünü açmış olursunuz diyorum. Ama maalesef kapatmaya devam ediyorlar. Allah inşallah bir gün hastane yapılması konusunda önümüzü açacak” dedi. Muğla Belediyesi’nin imar planlarında söz konusu arazinin ”sağlık tesisi” olarak işlendiğine dikkati çeken Birlik Başkanımız Ayyıldız, onay çıkması halinde 10 milyon lira harcayarak 130 yataklı hastaneyi 12 ayda bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

BAKAN DEĞİŞİKLİĞİ UMUT OLDU: Hastane projesiyle ilgili önceki Sağlık Bakanı ile 4 defa görüştüğünü ifade eden Ayyıldız, ”Yaptığımız görüşmelerde maalesef olumlu yanıt alamadım. Yerimiz hala duruyor, müracaatımızı her sene yeniliyoruz. Başvurumuzu gelecek ay yenilemeyi düşünüyoruz. Hastane projemiz hala bekliyor, inşallah yeni Sağlık Bakanımız bizi duyar ve önümüzü açar. Ben bunu kendim için değil sessiz, fakir ve sesini duyuramayan insanlar için istiyorum” diye konuştu.

ULA’YA ANADOLU LİSESİ: Ula ilçesinin girişinde Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak 77 dönüm bir arazi satın aldıklarını anlatan Ayyıldız, buraya Anadolu lisesi yapmak istediklerini bildirdi. Okulla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurularını yaptıklarına işaret eden Ayyıldız, ”Okul alanı çok güzel bir kampüs şeklinde olacak. Bünyesinde yüzme havuzu, spor salonu, tenis kortları, futbol sahası, pansiyonlar ve küçük bir çarşısı bulunduran nezih bir yer yapmak için projeler hazırlanıyor” dedi