KOSGEB’TEN KOBİ’LERE SAĞLANAN 50.000 TL lik SIFIR FAİZLİ KREDİ DESTEĞİ DEVAM EDİYOR.

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Şükrü AYYILDIZ, Esnaf ve Sanatkarlarımıza, mal sahibi şoför esnafımıza bir müjdeli haber daha veriyor.

2016 yılı Aralık ayı içerisinde, KOSGEB tarafından sağlanan 50 Bin TL ye kadar Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği devam ediyor. Buna Göre;

Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limiti 50.000 TL ‘yi geçmeyecek, Kredi vadesinin ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı 3 er aylık eşit taksitler halinde ödemeli olmak üzere toplam 36 ay şeklinde olacak ve Kredi faizi 0 (Sıfır) olarak uygulanacaktır.

2016 yılı Aralık ayı içerisinde KOSGEB’e müracaat eden 244.980 işletmeden, 50.000 TL lik Faizsiz Kredi Desteği alan işletmelerin haricinde, tüm işletmeler (tüm esnaf ve sanatkarlar, mal sahibi şoför esnafımız) gerekli şartları yerine getirmeleri şartıyla bu destekten faydalandırılacaktır. 2016 yılı Aralık ayı içerisinde yapılan müracaatlara göre verilecek olan bu destek için, Esnaf ve Sanatkarlarımızın, mal sahibi şoför esnafımızın herhangi bir yeni müracaat yapmasına gerek yoktur.

Bu destekten faydalanmak isteyen (2016 yılı içerisinde KOSGEB’den destek alanlar hariç) tüm işletmelerin, 10 Şubat 2017 – 20 Şubat 2017 tarihleri arasında, (daha önce kredi müracaatın da bulunanlar kontrol etmesinden fayda var), sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr internet adresinden bilgilerini kontrol ederek talep edilen miktarı sisteme girerek müracaat etmesi gerekmektedir.

Tüm başvuru yapan işletmelerin bir güvenlik araştırmasına tabi tutulacağı bu destekten faydalanacaklar için sonuçlar, KOBİ’lere 27 Şubat 2017 tarihinde sms ile bildirilecektir.

  • Esnaf ve Sanatkarlarımıza, mal sahibi şoför esnafımıza bu zor günlerinde bu desteği sağlamalarından dolayı, başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız olmak üzere, Bakanlarımıza, TESK Genel Başkanımıza ve emeği geçen tüm bürokratlarımıza ayrı ayrı teşekkür eder, Esnaf ve Sanatkarlarımıza, mal sahibi şoför esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim