Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız ve Birliğe bağlı 35 mesleki kuruluş odası başkanları ile birlikte, Muğla Valisi Sayın Amir Çiçek’i ziyaret ettiler.

Her zaman esnaf ve sanatkarların yanında duran Vali Çiçek’e teşekkür eden Muğla ESOB Başkanı Şükrü Ayyıldız, “15 Temmuz darbe girişiminde, ülkemizi bölmeye çalışan iç ve dış güçlere karşı tek yürek, tek vatan, tek millet, tek bayrak ilkesine sahip çıkarak dik duruş sergilediğiniz ve demokrasi nöbetlerinde halkımızla birlikte olduğunuz için esnaf ve sanatkarlarımız, mal sahibi şoför esnafımız adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi ve 57.000 aktif esnaf ve sanatkarlar, mal sahibi şoför esnafı adına, Muğla Valimiz Sayın Amir Çiçek’e teşekkür şilti takdim etti.

Şilt için Ayyıldız’a teşekkür eden Vali Çiçek, 15 Temmuz gecesi vatandaşların Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çıkın çağrısına refleks göstererek meydanlara indiğini ve demokrasiye sahip çıktıklarını belirtti.

Süreçte Muğla’nın tek güç olduğunu aktaran Vali Çiçek, “Vatana, millete, bayrağa ve birliğimize sahip çıkarak hainlere fırsat vermedik. Hainlerin yakalanması sürecinde vatandaşlarımız hep bizim yanımızda oldu. Operasyonlar devam ederken Muğla’da normal hayat devam etti. Hiçbir vatandaşımızı işinden alıkoymadık. Esnafın, tüccarın, çiftçinin,  vatandaşların kazancına engel olmadan bu süreci tamamladık” diye konuştu.

Muğla’da göreve başladığı günden beri ortak akıl kolektif hareket anlayışıyla çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Vali Çiçek, “Makamdan değil yerinden idare ederek vatandaşlarıma ulaşıyorum. Esnafımızın sorunlarını anında, çözülemeyecek sorunları bakanlıklar düzeyinde çözmeye çalışıyorum. Sivil toplum kuruluşları, odalar, vakıflar, sendikalarla beraber olacağız. Bu anlayışla bu samimiyetle çalışmak benim prensibim” dedi.