21.06.2005 tarihinde çıkan 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu ile Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Yönetmeliğine göre, Sicil işlemleri sadece Sicil müdürlüklerince yürütülmekte olup, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü AYYILDIZ ve Yönetim Kurulu üyeleri, üyelerine hizmet sunabilmek için 10 yıl önce başlattığı “İlçelerde Sicil ve Danışmanlık Hizmetine” bir yenisini daha ekledi.

Muğla İlinin Büyükşehir statüsü kazanmasından sonra, Seydikemer  ilçesinde faaliyet sürdüren Esnaf ve Sanatkara, Mal sahibi Şoför Esnafına, Sicil İşlem Hizmetlerinden faydalanabilmesi amacıyla Muğla ESOB Yönetim Kurulu 06 Ağustos 2014 Çarşamba gününden başlamak kaydı ile her hafta çarşamba günleri Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odasına Sicil Personeli görevlendirmeye başladı.

Seydikemer halkının yaşadığı bürokratik sorunları, kamu kurum ve kuruluşların eksikliğine bilen Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü AYYILDIZ, “Seydikemer ilçesinde bir işyeri açmak isteyen veya araç alıp Esnaf ve Sanatkarlar Siciline kayıt yaptırmak isteyen üyelerimizin, yaklaşık 150 kmlik yolu kat etmemesini amaçladık.  Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun SAĞIR ile Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mehmet Hadi ÇAKIROĞLU bize talepte bulundular. Bizde Yönetim Kurulumuz ile birlikte Oda hizmet Binasının uygunluğunu baz alarak sicil hizmetini Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Binasında vermeye başladık. Bu hizmeti vermemizde emeği geçen Esnaf  ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sayın Harun SAĞIR’a, Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mehmet Hadi ÇAKIROĞLU’na ve Yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin kendilerine vermiş olduğu destek ve hizmetten dolayı teşekkürlerini sunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun SAĞIR, “Yeni kurulmuş bir ilçede, kamu kurum ve kuruluşların eksikliğinden dolayı bürokratik sorunlar yaşamaktayız. Esnaf ve Sanatkarımızın bu sorunları bir nebze aşabilmesi amacıyla talep ettiğimiz Sicil Hizmetini uygun gören başta Muğla ESOB Başkanı Şükrü AYYILDIZ’a ve Yönetim Kurulu üyelerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi. Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mehmet Hadi ÇAKIROĞLU ise “Odalarımızın kurulmasında, Sicil Hizmetinin Seydikemere getirilmesinde emeği geçen Birlik Başkanımız Şükrü AYYILDIZ’a ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Mal Sahibi Şoför Esnaflarımız adına teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

İşlem yaptıran Esnaf ve Sanatkarların sorunlarını dinleyen Muğla ESOB Başkanı Şükrü AYYILDIZ ve Yönetim Kurulu Üyeleri daha sonra, Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun SAĞIR ve Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mehmet Hadi ÇAKIROĞLU ile birlikte Seydikemer Belediye Başkanı Sayın Yakup OTGÖZ’ü makamında ziyaret ederek yapılan hizmetler hakkında kısa bir verdi.