İçmeler Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Zekeriya Bingöl’ün girişimleriyle 25 Mayıs 2012 tarihinde İçmeler beldesinde bulunan Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği iktisadi işletmesi Union Palace Hotel de Muğla ESOB Başkanı Şükrü Ayyıldız ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar protokol imzaladılar.

Birlik Başkanı Şükrü Ayyıldız “Marmaris ilçemize Üniversite getirmek için çok  büyük çabalar sarf edildiğini, Üniversitemiz  ile yaptığımız protokol ile  İçmeler Turizm Meslek Yüksek Okulunun yerini belirlediklerini, Turizmden sonra ikinci baca sanayimizin üniversiteler olduğunu, Yaptığımız bu protokol ile de üniversitemiz teşkilatını tatil cenneti Marmaris’in İçmeler Beldesinde yer alan tesisimizde   ağırlamaktan mutluluk duyacağımız belirtmek isterim” dedi.

Rektör Harmadar’a kendilerine göstermiş olduğu bu ilgi alakadan dolayı teşekkürlerini sunan Başkan Ayyıldız sözlerine şöyle devam etti. “Turizmde ihtiyaç duyulan kalifiyeli elemanları yetiştirerek İçmeler turizminin canlanması sağlanacaktır. İnşallah önümüzdeki yıllarda da Marmaris ilçemize bir fakülte açılmasını sağlayabilirsek Marmaris Ülke turizminin bel kemiği haline gelecektir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi senatosundan bu konuda ricada bulunuyoruz.”

İçmeler Turizm Meslek Yüksek Okulunda 6 programda 9 öğretim elemanı ile yaklaşık 300 öğrenicinin 2012-2013 eğitim döneminde ders başı yapacağını dile getiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise, Muğla ESOB Başkanı Şükrü Ayyıldız’a katkılarında dolayı teşekkür ederek “turistik bir bölgede olmasına rağmen bir sosyal tesisi veya kamp alanı olmayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin öğretim görevlilerin ve personelin bu ihtiyacını gidermek için, İçmeler Turizm Meslek Yüksekokulu binasının yanında yer alan bir otelin olması, sosyal tesis konusunda sıkıntı çeken üniversitemizin imdadına yetişmiştir” dedi.